ADLIYA TIZIMIDA KORRUPSIYAGA QARSHI KURASHISH MASALASI: MUAMMO VA YECHIMLAR - Axmedova Sayyorahon Ravshanbekovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola adliya tizimida korrupsiyaga qarshi kurashishning dolzarb muammolarini tahlil qiladi va samarali yechimlarni taklif etadi. Korrupsiyaning adliya tizimiga ta’siri, uning sabablari va oqibatlari ko‘rib chiqiladi. Adabiyotlar tahlili, metodologik yondashuvlar, natijalar va munozara orqali korrupsiyaga qarshi kurashda mavjud muammolar va istiqbolli yechimlar yoritiladi. Maqola xulosa va takliflar bilan yakunlanadi, bu esa adliya tizimida shaffoflik va adolatni ta’minlashga xizmat qiladi.