BOLALAR VA OʼSMIRLARNING OVQATLANISH FIZIOLOGIYASI: METABOLIK JARAYONLAR VA OZIQ MODDALARI ALMASHINUVI - Aliyeva Ra'no Amanullayevna; Abdumoʻminova Noila Ziyohitdin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bolalar hamda oʼsmirlarning yoshiga nisbatan ovqatlanish fiziologiyasi haqida bahs yuritiladi. Bunga qoʼshimcha ravishda ovqat hazm qilish, ya’ni metabolik jarayonlar, ularning fiziologik xususiyatlar va oziq moddalar almashinuvining hazm qilish sistemasiga aloqasi borasida ham ma’lumot beriladi.