YOSHLARDA VAFODORLIK VA SADOQAT FAZILATLARI SHAKILLANTIRISH MEZONLARI - Axmatqulov Jasur (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya Mazkur maqolada yoshlarda vafodorlik va sadoqat kabi yuksak axloqiy fazilatlarni shakllantirishning mezonlari dinshunoslik nuqtayi nazaridan tahlil etiladi. Islom dini manbalari – Qur’on va hadislar asosida bu fazilatlarning mohiyati ochib berilgan, shuningdek, ularni yosh avlod ongiga singdirishning amaliy yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan. Maqolada oila, diniy ta’lim, tarixiy shaxslar namunasi va ijtimoiy faoliyat kabi omillar asosiy tarbiyaviy vosita sifatida ko‘rib chiqiladi. Dinshunoslik yondashuvi orqali vafodorlik va sadoqat yoshlarning axloqiy kamolotida nechog‘li muhim ekani asoslanadi. Maqola yoshlarda ma’naviy yetuklikni shakllantirishga xizmat qiluvchi muhim ilmiy-amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.