RAQOBATCHILARNI TAHLIL QILISH: BOZORDAGI RAQOBATNI BAHOLASH. - O’ktamov Sanjar Usubali o’g’li; Xaydarova Kamola Axinjanovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada raqobatning mohiyati, raqobat tahlilini o‘tkazish zarurati va uning amalga oshirilish jarayoni ko‘rib chiqilgan. Zamonaviy jamiyatda raqobat bozor iqtisodiyotidagi asosiy tartibga soluvchi kuch sifatida namoyon bo‘ladi. Muvaffaqiyatli marketing siyosatini yuritish, yangi mahsulotlar turkumini ishlab chiqish va kompaniyaning pozitsiyalash strategiyasini belgilash maqsadida, sohadagi raqobatchilarning barcha kuchli va zaif tomonlarini tahlil qilish zarur, bu esa kompaniyaga yetakchi bo‘lish imkonini beradi.