JAHON BOZORLARIDA MARKETING STRATEGIYASI - Sultonmurodova Nilufar (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada jahon bozorlarida qo‘llanilayotgan marketing strategiyalarining mazmun-mohiyati, ularning xilma-xilligi va zamonaviy iqtisodiy muhitdagi ahamiyati tahlil etilgan. Global raqobatning kuchayishi va raqamli texnologiyalarning rivojlanishi sharoitida kompaniyalar o‘z strategiyalarini moslashtirishga majbur bo‘lmoqda. Maqolada yirik xalqaro kompaniyalar misolida innovatsion, narxga asoslangan, lokalizatsiyalangan va ekologik yo‘naltirilgan marketing yondashuvlarining samaradorligi yoritilgan. Shuningdek, strategik rejalashtirishda raqobat ustunligini ta’minlaydigan omillar va marketing faoliyatining samaradorlik ko‘rsatkichlariga ham alohida e’tibor qaratilgan. Tadqiqot natijalari xalqaro bozorlarga chiqishni rejalashtirayotgan kompaniyalar uchun amaliy ahamiyatga ega bo‘lishi mumkin.