IJODIY SALOHIYATNI RIVOJLANTIRISHDA MUSIQA DARSLARINING ROLI: YANGI O‘ZBEKISTON TA’LIM STRATEGIYASI ASOSIDA YONDASHUV - Zokirova Sevara Izzatillo qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Yangi Oʻzbekiston taraqqiyot strategiyasi doirasida taʼlim tizimida amalga oshirilayotgan islohotlar, “Oʻzbekiston–2030” strategiyasi hamda boshqa ilmiy qoʻllanmalar asosida musiqa madaniyati fanining oʻqitilishiga eʼtibor qaratilgan. Maqolada musiqa darslarining nafaqat madaniy-estetik tarbiyada, balki o‘quvchilarda ijodiy tafakkur, estetik did va emotsional ongni shakllantirishdagi beqiyos oʻrni tahlil qilinadi. Shu bilan birga, musiqa darslari orqali o‘quvchilarni erkin fikrlashga, innovatsion yondashuvga va badiiy-estetik qadriyatlarni anglashga yo‘naltiruvchi metod va vositalar haqida so‘z yuritiladi.