INFLYATSIYANING IJTIMOIY-IQTISODIY TA’SIRI - Murtozayeva Mohichehra; Ismoiljonova Umida (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Inflyatsiya — bu iqtisodiy jarayon bo‘lib, unda narxlar darajasi barqaror ravishda va umumiy ko‘lamda oshadi. Bu holat nafaqat iqtisodiyotning o‘ziga, balki jamiyatning turli qatlamlariga ham sezilarli ta’sir ko‘rsatadi. Inflyatsiyaning ijtimoiy-iqtisodiy ta’siri keng qamrovli bo‘lib, u jamiyatning turmush darajasi, ishchi kuchi, ishlab chiqarish, investitsiyalar va davlat siyosatiga ta’sir qiladi.