O‘ZBEKISTONDA KICHIK BIZNES VA TADBIRKORLIKNI RIVOJLANTIRISHNING HUDUDIY XUSUSIYATLARI (ANDIJON VILOYATI MISOLIDA) - Turginova Mavludaxon; Egamberdiyev Shavkatbek (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Maqola O‘zbekistonda kichik biznes va tadbirkorlikni rivojlantirishning hududiy xususiyatlarini Andijon viloyati misolida tahlil qiladi. Unda viloyatning iqtisodiy, ijtimoiy va geografik o‘ziga xosliklari, kichik biznesning rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar va mavjud muammolar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha davlat siyosati, mahalliy infratuzilma va moliyaviy resurslarga ega bo‘lish imkoniyatlarining roli tahlil qilinadi. Maqolada Andijon viloyatida kichik biznesning barqaror o‘sishi uchun hududiy strategiyalar va innovatsion yondashuvlar taklif etiladi.