MUSTAQILLIK YILLARIDA MAKTABGACHA TA’LIM MUASSASALARI KATTA YOSHDAGI GURUH BOLALARIDA EKOLOGIK TUSHUNCHALARNI SHAKILLANTIRISH MAZMUNI - Mamajonova Nozilaxon Abdullajon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqola ekologik ta’limning bolalar tarbiyasidagi o‘rni va ahamiyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada ekologik tushunchalar, tabiatni muhofaza qilish, ekologik ongni shakllantirish metodlari va bolalarda ekologik mas’uliyatni rivojlantirish yo‘llari tahlil qilinadi. Shuningdek, bolalarda ekologik bilimlarni shakllantirish jarayonida tarbiyachilarning metodik yondashuvlari, ekologik faoliyatning tarbiyaviy ahamiyati va ekologik etikaning roli keltirilgan. Maqola ekologik ta’lim va tarbiya orqali bolalarning tabiatga nisbatan ongli va mas’uliyatli munosabatini rivojlantirishning zarurligini ta’kidlaydi. Ekologik ta’limning muvaffaqiyatli tashkil etilishi nafaqat ilmiy, balki axloqiy va estetik jihatlarni ham o‘z ichiga oladi, bu esa bolalarni tabiatni asrab-avaylashga, uning resurslaridan oqilona foydalanishga undaydi.