ONA TILI FANINI OʻQITISHDA KONSTRUKTIVISTIK YONDASHUVNING AFZALLIKLARI - Xidirova Muxlisa Amirqulovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada ona tili fanini o‘qitishda konstruktivistik yondashuvning afzalliklari yoritilgan. Konstruktivizmga ko‘ra, o‘quvchi bilimni tayyor holatda emas, balki faol izlanish va tajriba orqali egallaydi. Ushbu yondashuv ona tili darslarida mustaqil fikrlash, ijodkorlik, muloqot ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qiladi. Shuningdek, o‘quvchilarning real hayot bilan bog‘lanishga, tahlil va muhokama qilishga, hamkorlikda ishlashga o‘rgatilishi ta’lim samaradorligini oshiradi. Maqolada konstruktiv yondashuv asosida darslarni tashkil etishning amaliy misollari orqali bu uslubning o‘quvchi faolligi va nutqiy kompetensiyani rivojlantirishdagi roli asoslab berilgan.