QON HOSIL BO`LISHI - Egamova Zilolaxon Burxonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada gematopoez deb nomlanuvchi qon hosil bo’lish jarayonlari ko’rib chiqiladi. U fiziologik jihatlarni, uyali ierarxiyani va tartibga soluvchi omillarni o’rganadi, shu bilan birga ushbu mavzu bo’yicha so’nggi ilmiy adabiyotlarni tahlil qiladi. Shuningdek, sharhda gemopoezni o’rganishning dolzarb usullari, so’nggi topilmalar va kelajakdagi tadqiqot yo’nalishlari muhokama qilinadi. Gematopoetik ildiz hujayralari, ularning differentsiatsiya yo’llari va kasalliklar va regenerativ tibbiyotdagi roliga e’tibor qaratiladi.