PANJARALI SISTEMADA ASOSIY HOLATLAR VA GIBBS OʻLCHOVLARI - Jamolov Madamin Xabibulla o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Panjarali sistema – bu murakkab sistemalarning o‘zaro bog‘liq va o‘zgaruvchan elementlardan tashkil topgan modelidir. Bunday sistemalar ko‘p hollarda o‘z ichida ko‘plab holatlarni o‘zlashtiradi va ularning o‘zaro ta’siri natijasida yangi xususiyatlar paydo bo‘ladi. Panjaralar ko‘pincha fizik, kimyoviy, biologik va ijtimoiy sistemalarni tahlil qilishda qo‘llaniladi. Ularning asosiy vazifasi sistemaning ichki holatlarini va ularning o‘zgarishini tavsiflashdir. Ushbu maqolada panjarali sistema va Gibbs o‘lchovlari haqida ma’lumotlar berilgan.