GIBBS O‘LCHOVLARI PANJARALI SISTEMALARDA QO‘LLANILISHI - Jamolov Madamin Xabibulla o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Gibbs o‘lchovlari panjarali sistemalarda o‘rganish va tahlil qilishda muhim ahamiyatga ega bo‘lib, ularning qo‘llanilishi fizika, kimyo, materialshunoslik va boshqa ko‘plab ilmiy sohalarda keng tarqalgan. Panjarali sistemalar — bu atomlar, molekulalar yoki boshqa kichik zarralar muntazam tartibda joylashgan sistemalar bo‘lib, ularning xulq-atvori ko‘p jihatdan ularning ichki energetik holati va tashqi sharoitlarga bog‘liq. Gibbs o‘lchovlari esa bunday sistemalarning termodinamik xususiyatlarini aniqlashda va ularning fazaviy o‘zgarishlarini tushunishda asosiy ro‘l o‘ynaydi.