BANKLARDA BUXGALTERIYA HISOBINI TASHKIL ETISH. - Baxtiyor Anvarovich Guseynov (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Maqolada banklar tizimida buxgalteriya hisobini yuritish ishini toʻgʻri tashkil etish yuzasidan fikrlar bayon etilgan. Buxgalteriya hisobi va nazoratning aniq olib borilishi bankning oʻz vazifalarini toʻgʻri bajarishini taʼminlaydi. Buning uchun buxgalterlardan muayyan bilimlar, buxgalteriya hisobi va hisobotining asosiy tamoyillari hamda uslublarini tushunish talab qilinadi. Ushbu maqolada tijorat banklarida buxgalteriya hisobini toʻgʻri tashkil etish borasida mualliflik qarashlari keltirilgan.