SO‘FI OLLOYOR HAZRATLARINING “ ايلوا تمارك نايب “ YA’NI “ AVLIYOLAR KAROMATLARI BAYONI “ SHARHI VA TAHLILI - Usmonov Murodjon Ibrohim o‘g‘li; Furqat To‘xtamurodov (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya : Bu maqolamizda So‘fi Olloyor ( اي الله يفوص ر ) hazratlarining “ Sabotul ojizin “ ( نيزجاعلا تابث ) asari hikmatlaridan biri “ Avliyolar karomati bayoni “ ( ايلوا تمارك نايب ) ning tahlili bilan tanishasiz . Kelgusi satrlardan shuni anglaymiz-ki , hazratning bizga qoldirib ketgan meroslari kundan – kunga o‘z ahamiyati va mazmuni oshib bormoqda . Shunday ekan , So‘fi Olloyor ( rohimahulloh ) ning hayotlari, hikoyatlari va hikmatlari keyingi yillarda ham ko’p talabalar, o‘qtuvchilar , olimlar va professorlar tomonidan o‘rganib borilaveradi. Maqolamizdan o‘zingiz , oilangiz va kelgusi ilmiy ishlaringizda oz bo‘lsa ham manfaat ko‘rsangiz biz o‘z maqsadimizga yetgan bo‘lamiz .