13-14 YOSHDAGI DZYUDOCHILARNING TEZKORLIK SIFATLARINI RIVOJLANTIRISH USLUBIYATNING SAMARASI. - Qo`ziboyev Javoxir Odilbek o`g`li; Kamchiyev Salimberdi Xudayberdiyevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola 13-14 yoshdagi dzyudochilarning tezkorlik sifatlarini rivojlantirishga qaratilgan maxsus uslubiyatning samaradorligini o‘rganadi. Tadqiqotda maxsus jismoniy mashqlar va trening dasturlari qo‘llanilgan bo‘lib, ularning yosh sportchilarning tezkorlik ko‘rsatkichlariga ta’siri tahlil qilingan. Natijalar ushbu uslubiyatning tezkorlikni oshirishda samarali ekanligini ko‘rsatdi. Maqola dzyudo murabbiylari va sport mutaxassislari uchun amaliy tavsiyalar beradi.