GOSPITAL TA’LIMDA GEOGRAFIYA FANINI O‘QITISHNING INTERFAOL USULLARI - Sag‘dullayev Quvonchbek Akmal o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada gospital ta’limda geografiya fanini o‘qitishda interfaol usullarni qo‘llashning ahamiyatini va samaradorligini tahlil qilingan. Maqolada interfaol metodlarning turlari, ularni geografiya fanida qo‘llash usullari va amaliy misollar keltirilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, interfaol metodlar o‘quvchilarning mavzuni chuqurroq o‘rganishiga, fikrlash qobiliyatini rivojlantirishga va ta’lim jarayonini samarali qilishga yordam beradi.