ISLOM QADRIYATLARI VA MA‘RIFATINING HOZIRGI DAVRDAGI AHAMIYATI. - Abduraximova Shaxnozabonu Axmadjon qizi. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada islom qadriyatlari va ma’rifatining zamonaviy davrdagi o‘rni va ahamiyati keng qamrovda tahlil qilinadi. Islom dinining insonparvarlik, bag‘rikenglik, adolat va ilmga intilish kabi muhim tamoyillari hozirgi globallashuv jarayonida jamiyatning ma’naviy barkamolligini ta’minlashdagi asosiy omil sifatida talqin etiladi. Ayniqsa, yosh avlod tarbiyasida islomiy-ma’rifiy qadriyatlarning ahamiyati, ularning milliy o‘zlikni asrash va ijtimoiy barqarorlikni mustahkamlashdagi ro‘li yoritiladi. Maqola orqali islom ma’rifati bugungi kun tahdidlariga qarshi ma’naviy qalqon, komil insonni tarbiyalovchi qudratli manbaa sifatida ko‘rsatiladi.