DINIY BAG‘RIKENGLIK VA UNING IJTIMOIY TARAQQIYOTDAGI O‘RNI - Abdumannopova Dildora Akmaljonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur ishda diniy bag‘rikenglik tushunchasining mazmun- mohiyati hamda uning jamiyat hayotidagi o‘rni yoritib berilgan. Unda turli e’tiqod vakillari o‘rtasida o‘zaro hurmat, sabr-toqat va murosaning ahamiyati ta’kidlangan. Diniy bag‘rikenglik jamiyatda tinchlik va barqarorlikni saqlash, yosh avlodni to‘g‘ri tarbiyalash, shuningdek, demokratik qadriyatlarni mustahkamlashda muhim omil sifatida qaraladi. Asarda tarixiy misollar va bugungi kun tajribalari asosida bu tushuncha chuqur tahlil qilingan va uni rivojlantirish yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan.