YOSHLAR ORASIDA EKSTREMIZM TARQALISHIDA IJTIMOIY TAQMOQLARNING ROLI - Muhammaddiyorova Madina Bahodirjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada zamonaviy jamiyatda yoshlar orasida ekstremistik g‘oyalar tarqalishi haqida so‘z boradi. Yosh avlodning axborot maydonida ekstremistik oqimlarga duchor bo‘lish sabablari va omillarini o‘rganishga e’tibor qaratilgan. Shuningdek, bu jarayonning huquqiy, axboriy va psixologik jihatlari tahlil qilinib, ekstremistik g‘oyalarga qarshi kurashishda ijtimoiy xavfsizlikni ta’minlash, axborot va kibermakon vositalaridan to‘g‘ri foydalanish hamda ijtimoiy tarmoqlarning ijobiy imkoniyatlari ham ko‘rib chiqildi.