O‘SMIRLARDA KASB TANLASH MUAMMOLARINING YUZGA KELISHI VA UNI BARTARAF ETISHNING PSIXOLOGIK YECHIMLARI - Roʻzimova Surayyo Rahimovna; Taxirova Sabohat Rustamovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Insonning kasbiy shakllanishi va mutaxassis sifatida kamolga yetishini uning hayot yo‘lidan ayri holda tasavvur etib bo‘lmaydi. Psixologik adabiyotlarda ta’kidlab o‘tilganidek, kishining kasbiy shakllanishi butun hayoti davomida kechadigan jarayon bo‘lib uning yoshiga hamda shaxsining taraqqiyotiga mos holda boradi. Kasbiy faoliyat sohasidagi muvaffaqiyat va mutaxassisning mahorat darajasiga erishish sur’ati uning kasb tanlash motivlari bilan o‘zaro aloqadordir.