ZAMONAVIY JAMIYATDA XOTIN-QIZLAR SUITSIDI: SABAB VA YECHIMLARI - Nazarova Nilufar Joʻrayevna; Maxamatiminova Durdonaxon Farxot qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy jamiyatda ayollar orasida o‘z joniga qasd qilish holatlarining ortib borishi, ushbu holatlarning asosiy sabablari va ularni bartaraf etish yo‘llari tahlil qilingan. Maqolada oilaviy muammolar, ijtimoiy bosim, iqtisodiy qiyinchiliklar, psixologik zo‘ravonlik va axborot muhitining salbiy ta’siri asosiy omillar sifatida ko‘rsatilgan. Shuningdek, psixologik yordam tizimini kuchaytirish, huquqiy himoya, axborot siyosatini sog‘lomlashtirish va ayollarni iqtisodiy jihatdan qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha takliflar berilgan.