YURAK-QON TOMIR TIZIMI KASALLIKLARI - Xudoyarova G.N; Axtamova Madina; Bahodirov Jahongir; G’afurov Ikrom (TADQIQOTLAR, 2025)
Mavzuning dolzarbligi:Yurak-qon tomir tizimi inson organizmidagi eng muhim tizimlardan biridir. U yurak va qon tomirlaridan iborat bo‘lib, butun tanaga kislorod va oziqa moddalarni yetkazib beradi. Bugungi kunda yurak-qon tomir kasalliklari dunyoda o‘limga olib keladigan asosiy sabablardan biri hisoblanadi. Bu kasalliklar har yili millionlab insonlarning hayotiga xavf tug‘diradi, shuning uchun ularni o‘rganish va oldini olish juda muhim.