KIBERXAVFLARNING OLDINI OLISHDA SUN‘IY INTELLEKTNING ROLI - Valiyev Davron G‘ulomboy o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy kiberxavfsizlik tahdidlariga qarshi kurashishda sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining o‘rni tahlil qilinadi. Xususan, avtomatik tahdid aniqlash, anomal faoliyatni kuzatish, ma’lumotlarni himoya qilish va oldindan ogohlantirish tizimlarida SI qanday samarali yechimlar taklif qilayotgani yoritiladi. Keltirilgan real hayotiy misollar, algoritmlar asosida SI texnologiyalarining samaradorligi ochib beriladi.