OʻSMIRLIK YOSHINING EMOTSIONAL-RUHIY OʻZIGA XOSLIKLARI - Rajabova Sohiba Yusupboyevna; Aliyeva Marhabo Allaberganovana (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA O‘smirlik balog‘atga yetish davri bo‘lib, yangi xislar, sezgilar va jinsiy hayotga taalluqli chigal masalalarning paydo bo‘lishi bilan ham xarakterlanadi. Bular ta’sirida o‘smirning xarakteri, atrofdagi kishilar bilan muomalasi, jamiyatda sodir bo‘layotgan voqealarga munosabati tez o‘zgarib boradi. Ba’zan ijtimoiy masalalar to‘g‘risida noto‘g‘ri tassavvur va yanglish fikrlar hosil bo‘lishi tufayli u muayyan tartib qoidalarga tanqidiy ko‘z bilan qaraydi.