JISMONIY MASHQLARGA YOSH ORGANIZMNI MOSLASHTIRISHNING IJTIMOIY-PSIXALAGIK XUSUSIYATLARI - Ismoilova Sehriyo; Omonova Zahro (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada jismoniy mashqlarga yosh organizmni moslashtirish jarayonida yuzaga keladigan ijtimoiy va psixologik omillar tahlil qilingan. Yoshlarning sport mashg‘ulotlariga bo‘lgan munosabati, motivatsiya darajasi, oilaviy va maktab muhitining ta’siri, shuningdek, jismoniy faollikning ruhiy holatga ta’siri ilmiy manbalar asosida yoritilgan. Moslashuv jarayonida kuzatiladigan psixologik muvozanat, o‘ziga bo‘lgan ishonch, jamoa muhitida shakllanadigan ijtimoiy ko‘nikmalar chuqur o‘rganilgan. Tadqiqot yosh organizmni sog‘lomlashtirish va harakat faoliyatini rivojlantirishda ijtimoiy-psixologik yondashuvlarning muhimligini isbotlaydi.