JISMONIY VA PSIXOLOGIK IXTIYORIY HARAKATLARNING OPTIMAL FAOLLIGI VA UNING ME’YORLARI - Omonova Zahro; Ismoilova Sehriyo. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola jismoniy va psixologik ixtiyoriy harakatlarning optimal faolligini ta’minlash masalalariga bag‘ishlangan bo‘lib, ularning fiziologik, psixologik va neyrologik asoslarini tahlil qiladi. Tadqiqotda ixtiyoriy harakatlarning samaradorligini oshirish usullari, bu jarayonlarga ta’sir etuvchi omillar va optimal faollikni baholash uchun me’yoriy ko‘rsatkichlar ishlab chiqish masalalari o‘rganiladi. Maqola jismoniy faoliyat, kognitiv jarayonlar va emotsional holatlar tadqiqotlar uchun yo‘nalishlarni belgilaydi.