MAKTAB YOSHIDAGI SPORTCHILARNI MUSOBAQA OLDI PSIXOLOGIK TAYYORGARLIGINI RIVOJLANTIRISH - X.B.Tо‘xtaxо‘jayev; Yarashov Shuhrat Eldorbek o‘g‘li; Sadriddinov Dostonbek Isroiljon o‘g‘li. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktab yoshidagi sportchilarning musobaqa oldi psixologik holati, ularning ruhiy tayyorgarlik darajasi va rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar tahlil qilinadi. Musobaqa oldi hayajon, stress va qo‘rquvni kamaytirish bo‘yicha psixologik usullar, shuningdek, murabbiy va ota-onalarning qo‘llab- quvvatlovchi roli yoritilgan. Maqola yosh sportchilarning musobaqalarda muvaffaqiyatli ishtirokini ta’minlash uchun amaliy tavsiyalarni ham taklif qiladi.