BITIRUVCHI O’QUVCHILARNING PSIXOLOGIYASI - Ruzibayeva Dildora Zayniddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Bitiruvchi o‘quvchilarning psixologiyasi o‘rganilishi zarur bo‘lgan muhim mavzulardan biridir, chunki bu davrda o‘quvchilar hayotlarining yangi bosqichiga qadam qo‘yishadi va ular uchun ko‘plab o‘zgarishlar yuz beradi. Ushbu psixologik jarayonlarni tushunish nafaqat o‘qituvchilar, balki ota-onalar va psixologlar uchun ham muhimdir. Bitiruvchi o‘quvchilar o‘zlarining shaxsiy va ijtimoiy hayotidagi murakkab o‘zgarishlarga duch kelishadi, bu esa ularning ruhiy holati va psixologik barqarorligiga ta’sir ko‘rsatadi.