YOSHLARDA KREATIV FIKRLASH QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISHNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK USULLARI - Qoryogʻdiyeva Baxshanda Ergashevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Agar o‘quvchilarda ijodkorlikni shakllantirish jarayonida ularda ilhom uyg‘otish muammosini hal qila olsak, oldimizga qo‘yilgan maqsadning yarmiga yetgan bo‘lar edik. Bu vazifani bajarish uchun ham ongostiga murojaat qilishimiz va u bilan ishlashimiz kerak bo‘ladi. Psixologiya fanlarida kreativlik voqeylikni o‘ziga xos aks ettirishga, kishining olam haqidagi boy tasavvurlarga egaligini ifoda etuvchi tafakkur uslubi sifatida baholanadi. O‘z ichki olamini bilish, tushunish, his qilish xususiyati ko‘pchilikka xosdir.