BOSHLANG‘ICH SINFLARDA IMLO VA TINISH BELGILARI USTIDA ISHLASHNING SAMARALI YO‘LLARI - Maxatova Alinura Quanishbek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Boshlang‘ich sinflarda imlo va tinish belgilari ustida ishlash o‘quvchilarning yozma nutqini shakllantirishda muhim ahamiyatga ega. Bu bosqichda o‘quvchilar tilning asosiy qoidalari bilan tanishib, to‘g‘ri yozish ko‘nikmalarini egallashadi. Imlo va tinish belgilari nafaqat yozma matnning tushunarli va aniq bo‘lishini ta’minlaydi, balki o‘quvchilarning fikrlarini ravon ifoda etishiga yordam beradi. Shu bois, boshlang‘ich sinflarda bu ko‘nikmalarni o‘rgatishda samarali usullarni qo‘llash zarur.