MATN BILAN ISHLASH ORQALI BOLALARDA TANQIDIY FIKRLASHNI SHAKLLANTIRISH - Maxatova Alinura Quanishbek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Matn bilan ishlash orqali bolalarda tanqidiy fikrlashni shakllantirish dolzarb va muhim masalalardan biridir. Tanqidiy fikrlash – bu ma’lumotlarni tahlil qilish, ularni baholash, mantiqiy va asosli xulosalar chiqarish qobiliyatidir. Bu qobiliyat bolalarning o‘qish, yozish, muloqot qilish va hayotdagi muammolarni hal qilishda muhim ahamiyatga ega. Matn bilan ishlash esa tanqidiy fikrlashni rivojlantirish uchun samarali vositadir, chunki matn o‘quvchidan faqat ma’lumotni qabul qilishni emas, balki uni tahlil qilish, savollar berish, muallifning fikrini anglash va o‘z fikrini shakllantirishni talab qiladi.