ASSEPTIKA VA UNUG QO’LLANILISHI - Xudoyarova G.N.; Habibov Siyovush,; Karamatov Asatullo; Ruziyeva Munavvar (TADQIQOTLAR, 2025)
Mavzuning dolzarbligi: Asseptika — bu mikroorganizmlar (bakteriyalar, viruslar, zamburug’lar va boshqa patogenlar)ning organizmga kirishining oldini olish yoki ularni yo’q qilish uchun amalga oshiriladigan tibbiy choralar to’plamidir. Asseptikaning maqsadi mikroorganizmlar orqali yuzaga keladigan infektsiyalarning oldini olish va bemorlarni xavfsiz holatda davolashdir. Asseptika barcha tibbiyot jarayonlarida, ayniqsa jarrohlik amaliyotlari va tibbiy uskunalarni ishlatishda muhim rol o’ynaydi.