RENASANS NOMOYONDALARI. - Solijonova Munira Farohiddin qizi; Botirova Xilola (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Hozirgi yozgan maqolam aynan hozir zamonamiz renasanslarini yoritganman. Bunda chet el bastakorlar hamda kompazitorlarini uyg`onish davrida erishilgan yutuqlari va hozirgi, xalqaro va oldingi musiqa davrlarini to`liq yoritganman. Bobomiz Temuriylar davrida ham shunday renasans namoyondalari bo`lib o`tgan ular ham aynan shunday bosqichlarni bosib o`tganlar. Madaniyatimizni ham boyishiga katta hissa qo`shgan.