BOSHLANG‘ICH SINFLARNING TABIIY FANLAR DARSIDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH METODOLOGIYALARI - Mirzayeva M; Eshmo’minova Yulduz (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich sinflarda tabiiy fanlar darsida axborot texnologiyalaridan foydalanish metodologiyalari ko‘rib chiqiladi. Axborot texnologiyalari, o‘quvchilarga tabiiy fanlarni yanada samarali va qiziqarli tarzda o‘rganishga yordam beradi, ularning bilim olish jarayonini interaktiv, vizual va raqamli metodlar yordamida boyitadi. Maqolada zamonaviy axborot texnologiyalari, ularning tabiiy fanlar darsida qo‘llanishi, o‘quvchilarning faolligini oshirish va ularning bilimlarini mustahkamlashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Axborot texnologiyalari yordamida o‘quvchilar tabiiy fanlar sohasida nafaqat aniq bilimlar, balki tanqidiy fikrlash, ijodiy yondashuv va ilmiy metodologiyalarga oid ko‘nikmalarni ham rivojlantiradi.