YASHIL IQTISODIYOTNING ASOSIY TAMOYILLARI - Yunusjonov Azizbek Farxodbek o'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Yashil iqtisodiyot — bu iqtisodiy faoliyatni ekologik barqarorlik tamoyillari asosida tashkil etish yo‘nalishidir. U atrof-muhitni muhofaza qilish, tabiiy resurslardan oqilona foydalanish va ijtimoiy farovonlikni ta’minlashga qaratilgan. Yashil iqtisodiyotning asosiy maqsadi iqtisodiy o‘sishni ekologik xavfsiz usullarda amalga oshirishdir. Bu yo‘nalish iqtisodiyotning an’anaviy shakllaridan farqli ravishda atrof-muhitga zarar yetkazmasdan, tabiiy resurslarni tejab ishlatishga urg‘u beradi.