DASTURIY TA’MINOTNI TESTLASH USULLARI - Axtamova Jahona; Suyarov Akram (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada dasturiy ta’minotni testlash usullari, ularning turlari, maqsadlari va dasturiy mahsulot sifati bilan bog‘liqligi yoritilgan. Dastur testlash dasturiy injiniringning muhim bosqichlaridan biri bo‘lib, xatoliklarni aniqlash, mahsulot sifatini oshirish va foydalanuvchi talablariga javob berishini ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada oq quti, qora quti va kulrang quti testlash usullari, shuningdek, avtomatlashtirilgan testlashning afzalliklari haqida ham ma’lumotlar keltirilgan.