BOYOVUT MAGISTRAL KANALINING UMIMIY TAVSIFI VA TOPOGRAFIK- GEODEZIK ISHLAR TARKIBI - G.I.RAJABOVA–; A.V. ALLAYOROV; SH.F. MURTAZOYEV; A.N. HAMZAYEV (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Sirdaryo viloyatining irrigatsiya tizimidagi muhim suv infratuzilmasi hisoblangan Boyovut magistral kanalining hududiy- geografik xususiyatlari, yer resurslarining meliorativ holati va ularni boshqarishda topografik-geodezik tadqiqotlarning tutgan o‘rni ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, mazkur hududda olib borilayotgan geodezik o‘lchovlarning qishloq xo‘jaligi yerlarini optimallashtirish, suv resurslarini samarali taqsimlash va kartografik axborotlarni yangilashdagi roli tahlil etilgan.