RUHIY KASALLIKKA CHALINGAN SHAXSLARGA NISBATAN TIBBIY YO’SINDAGI MAJBURLOV CHORALARI: QONUNIY ASOSLAR VA SUD AMALIYOTI - Sadulayeva Farida Farxod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi Oliy sudi Plenumining 12.12.2008 yildagi qarori asosida ruhiy kasallikka chalingan shaxslarga nisbatan tibbiy yo‘sindagi majburlov choralari qo‘llanilishini tartibga soluvchi qonun hujjatlari va sud amaliyoti tahlil qilingan. Maqolada tibbiy choralarning huquqiy asoslari, psixiatriya ekspertizasining roli, sudlar tomonidan yo‘l qo‘yilayotgan xatolar hamda Plenum qarorining amaliy ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, bemorlarning huquqiy holati va sud himoyasi bilan bog‘liq masalalarga ham e’tibor qaratilgan.