MULKKA TAJOVUZ JINOYATLARI: SUD AMALIYOTI VA HUQUQIY TAVSIF MASALALARI - Sadullayeva Farida Farxod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi Oliy sudi Plenumining mulkka qarshi jinoyatlar — o‘g‘rilik, talonchilik va bosqinchilikni huquqiy tavsiflashga oid qarori asosida ushbu jinoyatlarning o‘ziga xos belgilari, ularning sud amaliyotida qo‘llanilishi, jinoyatning tugallanish vaqti, zo‘rlik darajasi, noqonuniy kirish va qurol ishlatish holatlari tahlil qilingan. Mavzuga oid huquqiy mezonlar hamda jinoyatlarni farqlash mezonlari aniqlashtirib berilgan. Mazkur maqola sudyalar, huquqshunoslar va yuridik ta’lim muassasalari uchun amaliy ahamiyatga ega.