MA’MURIY SUDLARNING SUD TIZIMIDAGI O’RNI - Sadullayeva Farida Farxod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasi sud tizimidagi ma’muriy sudlarning tutgan o‘rni, ularning huquqiy asoslari va funksional vazifalari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil etilgan. Ma’muriy sudlar davlat organlari va fuqarolar o‘rtasida vujudga keladigan huquqiy nizolarni hal etishda qanday rol o‘ynashi, fuqarolarning huquq va erkinliklarini himoya qilishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, oxirgi yillarda olib borilgan sud-huquq islohotlari, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar keltirib o‘tilgan. Maqola huquqiy davlat qurilishi, sud tizimining demokratik tamoyillari va qonun ustuvorligini ta’minlashda ma’muriy sudlarning beqiyos o‘rni borligini asoslab beradi.