BOLALARDA DEPRESSIV HOLATLARNING OLDINI OLISHDA PSIXOLOGIK TRENING MASHGʻULOTLARINI OʻRNI VA AHAMIYATI - Nasiba Qodirova Samiyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Depressiya ruhiy kasallik boʻlib, u odamda hayotga boʻlgan umidsizlik, odamlarga boʻlgan ishonchsizlik, tushkunlik, yolgʻizlik, stress, toʻxtovsiz xavotirlanish va shu kabi yomon [negative] hissiyotlarni uygʻotishi mumkin. Oʻta jiddiy holatlarda, baʼzilar sigaret chekish, spirtli ichimliklar ichish, meyoridan ortiqcha uxlash kabi yomon illatlar bilan oʻzlarini chalgʻitishga urinishadi. O’spirin yoshidagi bolalarning juda koʻp musiqa tinglashi depressiyadan qiynalishlariga sabab bo’lishi mumkin. Depressiya vaqtida inson ortiqcha miqdorda taom iste’mol qilishi ham mumkin.