TARBIYASIDA OGʻISHLAR ANIQLANGAN BOLALAR BILAN ISHLASHNING SAMARALI USULLARI - Faxritdinov Husniddin Amritdin oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya : Tarbiyasi ogʻir bolalar – bular tarbiyada eʼtibordan chetda qolgan, oʻz holicha tashlab qoʻyilgan bolalardir. Ular qayerdadir, qachonlardir, kimlarningdir tomonidan yoʻl qoʻyilgan xatolar, tarbiyalashda ularga individual yondosha bilmaslik oqibatida paydo boʻlgan. Boshqacha aytganda, normal taʼlim va tarbiya jarayonidan chetda qolgan, oʻqituvchilar, ota-onalar, oʻrtoqlari bilan normal munosabat oʻrnata olmagan, qalb tugʻyonlarini oshkor etishning toʻgʻri yoʻllarini topa bilmagan bolalar – tarbiyasi ogʻir bolalar turiga kiradi. Bunday bolalarni oʻz vaqtida payqab, ular bilan yaxshi ish olib borilmasa, ularga jamoatchilik taʼsiri oʻtkazilmasa, noxush koʻngilsiz voqealar sodir boʻlishi mumkin.