ZAMONAVIY TIlSHUNOSLIK MUAMMOLARI, GLOBALLASHUVNING TILGA TA’SIRI VA MADANIY XILMA-XILLIK - Bekkulova Khojar Zayniddinovna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolaning maqsadi tilshunoslikning zamonaviy muammolarini, globallashuv va til xilma-xilligi o’rtasidagi murakkab munosabatlarni o’rganishdir. Globallashuv jarayoni tillar va madaniyatlarning ta’siri va o’zaro ta’sirini qanday o’zgartirishini tushunish uchun globallashuv jarayonining tarixiga va uning ko’lamiga alohida e’tibor beriladi. Globallashuv nafaqat iqtisodiy, balki madaniy va tilshunoslik sohalarida ham chuqur o‘zgarishlarga olib keldi. Maqolada globallashuvning dastlabki bosqichlari, uning asosiy sabablari va omillari, shuningdek, globallashuv jarayonida tillarning oʻzaro taʼsiri qanday oʻzgarganligi tahlil qilinadi.