DMITRIY DMITRIYEVICH SHOSTAKOVICHNING 7-SIMFONIYASI TAHLILI - Temirova Umidaxon O‘lmasjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada D. Shostakovichning №7 simfoniyasidagi yorqin musiqiy obrazlrarni kuzatishimiz ummkin, mazkur asar kompozitor hayotida muhim ahamiyat kasb etganini bilshimiz mumkin, shu bilan bir qatorda asarni oddiy va yengil yozilgan deb hisoblash mumkin bo‘lgan xolatlar va uni rivojlantirishda kompozitor nimlarga e’tibor qaratgani bayon etilgan.