ANSAMBL VA ORKESTR IJROCHILIGINING OʻXSHASH VA FARQLI TOMONLARI - Tursinova Maftunaxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Mazkur maqolada jamoaviy ijro uslublarida tarbiyaviy jarayonlar, ijrochilarning jamoaviy ijroda bir-birlarini eshitib chalish mahoratini oshirish yo‘llari ko‘rsatilgan. Mashq jarayonlari o‘zini-o‘zi boshqarish va tartibli bo‘lish xolatlarida musiqani ahamiyati katta ekanligi yoritb o‘tilgan. Ustoz-shogid an’analari musiqa ta’limida muhim ahamiyat kasb etishi ta’kidlab o‘tilgan.