O‘ZBEK XALQ CHOLG‘ULARI ORKESTRLARINING KONSERT FAOLIYATI VA UNING TARG‘IBOTI - Isaboyeva Xurshidaxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekiston xalq cholg‘u orkestrlarining (O‘XCHO) konsert faoliyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Unda orkestrlar repertuaridagi o‘zgarishlar, konsert dasturlarining xususiyatlari, auditoriya bilan aloqalar va targ‘ibot usullari tahlil qilinadi. Maqolada O‘XCHOning milliy musiqa merosini saqlash va rivojlantirishdagi roli, shuningdek, ularning konsert faoliyatini takomillashtirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari O‘zbekiston madaniyatini yanada rivojlantirishga xizmat qilishi mumkin.