OʻTKIR HOSHIMOVNING “IKKI ESHIK ORASI” ROMANIDA URUSH YILLARI VA INSONIY QADR-QIMMAT TALQINI. - Mirzayeva Muazzam; Qanoatova Nazokatxon. (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston xalq yozuvchisi Oʻtkir Hoshimovning “Ikki eshik orasi” romanida Ikkinchi jahon urushi yillaridagi insoniy taqdirlar, xalqning sabr- toqati, urf-odatlari va milliy qadriyatlari badiiy tasvir orqali qanday yoritilgani tahlil qilinadi. Asarda urushning insoniyatga keltirgan azob-uqubatlari, xalqning fidoyiligi va ma’naviy kuchi realistik obrazlar vositasida ifodalangan. Maqola roman kompozitsiyasi, personajlar talqini va folklor elementlarining badiiy funksiyasini ilmiy asosda tahlil qiladi.