GIGIYENIK OMILLARNING BOLALAR SALOMATLIGIGA TA’SIRI: EPIDEMIOLOGIK TAHLIL - Otajonova Muslimaxon Faxriddin qizi; Ra'no Aliyeva (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bolalar salomatligiga ta’sir qiluvchi asosiy gigiyenik omillar ko‘rib chiqilgan. Epidemiologik tahlillar orqali gigiyena qoidalariga rioya qilinmasligining bolalarda uchraydigan kasalliklar bilan bog‘liqligi yoritilgan. Ichimlik suvi sifati, ovqatlanish, shaxsiy va yashash gigiyenasi kabi omillarning bolalar salomatligiga bevosita ta’siri misollar orqali asoslab berilgan. Shuningdek, muammoning oldini olishda gigiyenik madaniyatning o‘rni haqida xulosa qilingan.