BOLALAR VA O’SMIRLARNING NAFAS OLISH TIZIMI:RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI VA EKOLOGIK OMILLAR TA’SIRI - Aliyeva Ra’no Amanullayvna; Turdaliyeva Madina Nozimjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bolalar va o’smirlarning nafas olish tizimining rivojlanish bosqichlari, uning anatomik va fiziologik xususiyatlari, shuningdek, atrof- muhitning ifloslanishi, allergiya va yuqumli kasalliklar kabi ekologik omillar ta’siri batafsil tahlil qilinadi. Maqolada nafas olish tizimining yoshga bog’liq o’zgarishlari, turli yosh guruhlarida uchraydigan nafas olish kasalliklari, ularning oldini olish va davolash usullari muhokama qilinadi. Maqola pediatriya va pulmonologiya sohalarida faoliyat yurituvchi mutaxassislar, talabalar va ota-onalar uchun foydali bo’ladi.